Home

Transcrie varianta corectă de răspuns familia deleanu avea

Transcrie variantele corecte de răspuns Text a Medeleni - 5048271 raresstefan123 raresstefan123 11.04.2018 Limba română Școala Primară (Clasele I-IV) a fost răspuns Transcrie variantele corecte de răspuns Text a Medeleni 1 Vezi răspunsul va puteti abona la mn va roggggg allyal1. reciteste textu si transcrie varianta corectă de raspuns. a. Cei doi pui de trigru s-au nascut: întru-un cap si celalant al junglei; last iarmaroc; intr-un hatis. ninigra: il cauta pe prideful sau, aligru; s-a pierdut in jungla; s-a dus în vizita la verisoarele ei,pisicile. pisicile: erau prietenele ninigrei; voiau sa o ajute pe ninigra; voiau sa o transporme pe ninigta in pisica. cine ma. Transcrie doar varianta corectă de răspuns. - 647485 Transcrie doar varianta corectă de răspuns.Enunţul Ce dor mi-a fost de şcoală!exprimă:• o strigare; • o mirare; • o bucurie.S-au folosit ghilimelele pentru a marca:. un citat; • un gând; • un titlu.În text, expresia,a da buzna înseamnă:• a se repezi; • a se bucura; • a umple.sou . Idea question from @dorofteideni9 - Limba român

Transcrie variantele corecte de răspuns Text a Medeleni

 1. 9. Transcrie doar varianta corectă de răspuns. Lui Nick ii plăcea mult: • să citească • să scrie • să distragă atentia profesorilor. • El spera ca doamna Granger să uite: să comunice tema; • să dea testul de evaluare; • să le prezinte ce vor învăța în noul an şcolar. • Băiatul a aflat că rezultatele bune se.
 2. O propozitie cu hiperbola - 492888
 3. V Alegeți varianta corectă de răspuns:1. Ce intelegem prin noțiunea de înmulțire?a. a avea urmaşı b. a îngriji urmaşii c. a proteja urmaşii2.La care din animalele ce urmează perioada de gestație este cea mai lungă?a. iepureb. şoarecec. elefantd. vacă3.La animale perioada de gestatie depinde de:a. perioada tinereții b. durata vieţii c. perioada atingerii maturităţii4.
 4. at de Lună în faza numită:a. Lună nouă. b. Lună plină.c. Primul pătrar.• Forma Pământului este:a. perfect sferică. b
 5. 3. Transcrie enunturile, alegând varianta corectă de acord: • Un stol de cocori si-a luat/si-au luat zborul spre Africa. •Cireada s-a intors/s-au întors de la camp• Un grup de turişti s-a oprit/s-au oprit să admire clădirea..• Mulţimea admira/admirou picturile. . Idea question from @florearoxanagabriela
 6. de interes pentru elevii de 11 - 12 ani: Jocul, Familia, Prietenia, Filmul, Arta, Sunetul muzicii, Competițiile sportive, Jocurile video, Literatura SF etc. prin încercuirea literei corespunzătoare, varianta corectă de răspuns. 1. Care erau activitățile favorite ale băiatului la școală? V. Transcrie, din cele două texte.

Academia.edu is a platform for academics to share research papers INTREBĂRI INTERMEDIARI ÎN ASIGURĂRI/ANGAJAT SOCIETATE CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITATE DE DISTRIBUȚIE Nr. întrebare Întrebare Variante de răspuns (o singură variantă de răspuns corectă marcată c I. Alegeţi varianta corectă de răspuns: 1. Aerul atmosferic are în alcătuire următoarele componente: 1p a)O 2. b)N c)HCl d)NaCl 2. Datorită poluării CO 2 poate ajunge la valoarea de : 1p a) 0,03% b) 5% c) 0,06% d) 2% Azotul este un gaz care: 1p a)care întreţine ardere În arşiţa dragostei: Maitreyi Devi şi Mircea Eliade-volutele iubirii, convorbire cu Adelina Patrichi, în Hyperion, nr. 7-8-9/2012, pp. 7-17 Download. Prima zi de şcoală Când porneşte înspre şcoală. Bouruc Raluca. f Prima zi de şcoală Când porneşte înspre şcoală Petru Demetru Popescu Proaspeţi zori de dimineaţă, Toamna dă în pârg niţel, Când porneşte înspre şcoală, O fetiţă, gândăcel. Mama-i prinde mâna dreaptă, Stânga o ţinea bunica, La mijloc.

Dezavantaje: - probabilitatea de ghicire a rãspunsului corect este de 50%, având în vedere existența celor două variante de răspuns. Exemple de itemi cu alegere duală Limba şi literatura românã Nivel primar Clasa a III -a Copilăria Selectează răspunsurile corecte: a) Zdreanță este un cățel zdrențuros Bun venit! Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial.

Scrieți un eseu de 25-30 de rânduri în care să prezentați copilăria copilului universal, oglindită în romanul autobiografic Amintiri din copilărie de. Ion Creangă. VARIANTA XV. Nivelul I (Subiect pentru identificarea unui răspuns corect) Numiți de cine a fost întemeiată Căpriana: Ștefan cel Mare Cel mai valoros dicţionar din seria celor netipărite rămâne însă Lexiconul românesc-nemţesc, redactat de I. Budai-Deleanu de-a lungul a 35 de ani, egal ca număr de cuvinte cu Lexiconul de la Buda (cuprinde aproximativ 10.000 de termeni). În 1818, era gata pentru tipar, însă, din motive necunoscute, nu a putut fi editat

Limba Romana - Scribd Limba Roman Culegerea pe care v-o propunem cuprinde: sarcini sub formă de teste alcătuite în baza materialului prevăzut de programa şcolară, cu un răspuns sau cu două răspunsuri, de teste-corespondenţă; exemple de analiză literară prin prisma ideologiei şi esteticii curentelor literare, a stilisticii textului, în termenii teoriei literare.

limba folosită de Budai-Deleanu în scrierile sale și apropiindu-se, în mod firesc, de cea întâlnită în lucrările lui Samuil Vulcan. În fine, admite N. A. Ursu, manuscrisul ar putea fi o. MOD, moduri, s. n. 1. Fel de a fi al unui lucru; felul cum se manifestă sau se efectuează ceva, chip, sistem de lucru al cuiva. Pornind de la modul de a crea al poporului, Eminescu el însuși scrie doine și cîntece pe care cu greu le distingi de realizările proprii ale poporului. BENIUC, P. 20. Pentru fiecare nemulțumire, durere sau bucurie..

Spicul grîului crește lung de-o palmă. GHICA, S. A. 89. În cap avea un șlic de o circonferență cel puțin de șepte palme. NEGRUZZI, S. I 16. Și-i de-o palmă lat în frunte. JARNÍK-BÎRSEANU, D. 136. Palmă îngenuncheată (sau domnească) = veche unitate de măsură pentru lungimi, mai mare cu aproximativ 3 cm decît palma PUNCT, puncte, s. n. I 1. Semn mic și rotund, folosit în scrierea de mînă și de tipar ca: a) semn de punctuație folosit la sfîrșitul unei expuneri care are înțeles deplin (și după care vorbirea nu mai continuă) sau marcînd pauza care se face între propoziții sau fraze independente. ♦ Fig. (Cu valoare de interjecție) Gata! destul! s-a isprăvit Tratatul de Pace de la Paris (1947) recunoaște anularea Dictatului de la Viena, dar consacră totodată anexarea Basarabiei și N Bucovinei de către U.R.S.S. Inclusă în sfera de hegemonie a U.R.S.S., ca urmare a ocupării terit. ei de către Armata Roșie și a acordului de procentaj Churchill-Stalin (oct. 1944), R. cunoaște, în etapa. O istorie a scrisului bucovinean Editura Muºatinii Suceava, 2007 Grupul editorial Crai Nou Muşatinii Bucovina viitoare Monitorul de Suceava Suceava, str. Tipografiei nr. 1, Tel. 523640, 531970 (I.D.) Director general: Gheorghe DAVID Coperta: Radu BERCEA Tehnoredactare: Alexandru PÎNZAR Fotografii: colecţia Emil SATCO SUCEAVA, str.

reciteste textu si transcrie varianta corectă de raspuns

Transcrie varianta corectă de răspuns. • Citește volumul Ho­ Familia Deleanu avea: ta­ rul nestatornic din • două fiice; • o fiică și un fiu; • două fiice și un fiu e evidenţiate cu galben în text.A Olguta; 3 doamna Deleanu; C Monica; D Dănuţ.a mama Olguței și a lui Dănuţ; fratele Olgutei; i sora lini Dănuit, ad prietena OlguțeiPrecizează o trăsătură a Olguței, care reiese din primul alineat al fragmentului data o mamă și o soție grijulie, care are grijă doar de familia ei;b un om care.

Transcrie doar varianta corectă de răspuns

 1. 3 Alege varianta corectă, menționând pasajele din text funcție de forma lor. a Vasile avea în familia lui învăţători, medici, avocaţi, dar și circari, marinari, chelneriţe și balerine care 7 Transcrie, din textul de mai jos, două cuvinte formate cu prefixe, două cuvinte formate cu sufixe și un derivat.
 2. 3. Cine dă răspunsurile? 4. Transcrie un răspuns dat de băiat. 5. E Trăia odată o femeie care nu avea milă de nicio fiinţă. un somn adânc. Alege varianta corectă..
 3. DR. PARASCHIV PEŢU DRD. MARIUS-SORIN BOZGAN. APROAPE TOTUL DESPRE NUME. 1 DR. PARASCHIV PEŢU DRD. MARIUS-SORIN BOZGAN. APROAPE TOTUL DESPRE NUME. Bucureşti, 2010. 2 Coordonate: EDITURA DETECTIV Director: FIRIŢĂ CARP Telefon: 0757.047.399 Fax 021/312.64.11 e-mail: editura_detectiv@yahoo.com Adresa: Bucureşti, str. Anghel Saligny nr 8, etaj 4, sector 5. ISBN: 978-973-1857-01-
 4. 3. tematica şi finalitatea. încearcă să-l ucidă. căci nu de un rob avea el nevoie. Comparaţi acest tip de dialog cu o conversaţie avută în pauza dinaintea orei de română pentru a conştientiza deosebirile dintre cele două tipuri de comunicare. evită tonul excesiv. motivaţia şi concluzia) din care se compune acest tip de comunicare
 5. Publishing platform for digital magazines, interactive publications and online catalogs. Convert documents to beautiful publications and share them worldwide. Title: Metodologie evaluare_MPSO, Author: Tamara Vornicescu Tamara Vornicescu, Length: 136 pages, Published: 2014-10-0
 6. Alteori (modelele de flexiune, de exemplu), directiva poate avea caracter descriptiv. De cele mai multe ori, norma cuprinde o indicaţie pozitivă (precizează cum trebuie scris/pronunţat), dar poate fi formulată şi 49 prohibitiv (cum este cazul respingerii formelor de persoana I cu u la verbele apropiu, întârziu etc.)

El transcrie, deci, Ediția din 1995, postfațată de Eugen Simion, avea și o Anexă B, Cu siguranţă, în imaginarul critic manoles­cian, Budai-⁠Deleanu e mai aproape de centralitatea canonică decât Eminescu. Îl şi vede drept cel mai de seamă precursor al postmoderniştilor, în frunte cu Mircea Cărtărescu, dar şi al lui. Salariul de cadru universitar nu i-ar acoperi cheltuielile necesare (cunoaştem salariile deplorabile din învăţământul românesc), iar din publicarea cărţilor este posibil să nu aibă un venit substanţial (la noi în ţară scriitorii nu pot supravieţui doar din drepturile de autor). Aşadar, nu ar avea de ce să nu fie veridic faptul.

9. Transcrie doar varianta corectă de răspuns.Lui Nick ii ..

ROMÂNIA, stat situat în partea de SE a Europei Centrale, la N de Pen. Balcanică, în bazinul inferior al Dunării, cu ieșire la M. Neagră, având drept coloană vertebrală catena Carpaților Sud-Estici.R. este cuprinsă între 43°37′07″ și 48°15′06″ lat. N și între 20°15′44″ și 29°41′24″ long. E, aflându-se la mijlocul distanței dintre Ecuator și Polul. Odată cu reînfiinţarea Şcolii de Arhivistică, prin Decretul Lege nr. 386/1942, a luat fiinţă Institutul de cercetări arhivistice. 2 Din Regulamentul de organizare rezultă că acesta avea ca scop, pe de o parte să dezvolte cercetările de specialitate în legătură cu izvoarele trecutului, cu arhivele, bibliotecile şi muzeele, iar pe.

O propozitie cu hiperbola - Brainly

V Alegeți varianta corectă de răspuns:1

Am simţit că îmi fuge pământul de sub picioare. Îl ştiam bine pe Mălin, fiind nu doar colegi de şcoală, ci şi de sport la un club de karate, ce funcţiona pe atunci în condiţii de semi-clandestinitate. Auzisem că familia sa avea de mai multă vreme probleme cu regimul comunist (tatăl lui fusese, încă din anii cincizeci.

10 Transcrie, în caiet, varianta corectă în cazul

3. Transcrie enunturile, alegând varianta corectă de acord ..

 1. Mică enciclopedie ilustrată a scriitorilor din Republica Moldova. Vladimir Beşleagă 1905 5 (18) martie Se naşte, în satul Mălăieşti din stânga Nistrului, în familia lui Luca şi a Nataliei Beşleagă, născută Facâru, primul copil, Vasile, tatăl scriitorului. 1913 Se naşte în familia lui Andrei şi a Pachiţei Ciocârlan, născută Bălan, cel de-al patrulea copil, Eugenia.
 2. Ochiul drept de se va clăti, ce vei gândi, pe voie-ţi va fi. Ochiul stâng şi sprânceana stângă de se va clăti, o dată amândouă, o mânie iute despre o parte îţi va veni şi apoi iar se va potoli. Coada ochiului stâng de se va clăti, o voie rea sau o gâlceavă vei avea. Geana stângă de se va clăti, ceartă şi gâlceavă vei.
 3. Imaginaţi variante de răspuns la o cerinţă identică pentru cuvintele: foburg, pinacotecă, specios, apocrif. 83 DEFINIŢIE Vocabularul limbii române contemporane reprezintă mulţimea cuvintelor în uz începând cu mijlocul secolului al XIX-lea, de când datează modernizarea morfosintaxei, sintaxei şi a lexicului
 4. Curtea de Apel Alba Iulia organizeazaconcurs pentru ocuparea a 11 posturi vacante de grefier. Acesta va avea loc pe data de 28 septembrie 2014, se anunta pe site-ul institutiei. Astfel, potrivit sursei citate, concursul se va organiza pentru ocuparea urmatoarele posturilor vacante de grefieri

Sergiu Ciocarlan - Literatura In Lumina Ortodoxiei - ID:5ccca4f12d641.. De la Ionuţ Barbălată aprilie 18, 2013. PREFAȚĂ Cartea reprezintă o primă încercare de a reda istoria unei însemnate localități dunărene și anume comuna Vedea din județul Giurgiu. Înainte de 1965 localitatea s-a numit Arsache, înainte de 1872 s-a numit Parapani, iar județul de care aparținea până în anul 1950 se numea Vlașca Episodul 753. Luni 21 ianuarie 2019. România postbelică: de la statutul de colonie sovietică (1944 - 1965), prin gulagul autohton ceaușist autoconstruit (1965 - 1989), spre dezmățul iliberal-anarhic actual (1989 - 2019) (15

Bizanț Imperiul de Trapezunt Ioan al IV-lea Kaloiannes împărat din dinastia Marilor Comneni 1429-1458 Cipru Ioan al II-lea rege din dinastia de Antiohia-Lusignan 1432-1458 Imperiul otoman Mehmed al II-lea Cuceritorul sultan din dinastia Osmană 1444-1446 1451-1481 Kara Koyunlu Djihan Șah emir 1438-1467 Mamelucii al-Așraf Saif ad-Din Inal. Biblioteca en línea. Materiales de aprendizaje gratuitos. Ninguna Categoria Subido por Vasile Caraus Cornea, Paul - Interpretare Si Rationalitate - ctr Materiales de aprendizaje gratuitos. Biblioteca en línea. Materiales de aprendizaje gratuitos. Studylib. Documentos Fichas Iniciar sesión Cargar documento Crear ficha

De asemenea, practica acestei interpretări avea diverse nuanţări zonale, manifestate atât prin felul acordajului, cât şi prin formulele ritmice folosite la acompaniament. În unele interpretări, prestaţia instrumentului este făcută prin emiterea unei frecvenţe, la graniţa dintre sunet şi zgomot sau (după caz) conglomeratul sonor. 24 24 Alegeți varianta corectă: a) împodobit / înpodobit; îmbătrânite / înbătrânite, b) Exersaţi! 1 Formaţi familia de cuvinte, însă, nu spunea nimic, cu toate că avea şi ea un băiat de care nu s-ar fi putut plânge. Au luat cele trei femei câte o găleată cu apă şi au plecat împreună înapoi, spre casă Compozitori celebri: Ce naţionalitate avea Chevalier de Saint-Georges, compozitor cunoscut şi sub numele de Black Mozart? Răspuns: franceză Curiozităţi: Unde a avut loc primul spectacol de teatru în limba română: Mirtil şi Hloe (1816)? Răspuns: Iaşi Cine joacă în acest film (O familie de coşmar - Little Fockers) Formele prezentate de noi sunt doar orientative. În continuare, proiectul ar putea avea următoarea structură: a) Organizarea clasei, cu asigurarea climatului favorabil desfăşurării lecţiei b) Verificarea temei scrise şi reactualizarea cunoştinţelor c) Integrarea lecţiei noi în sistemul de lecţii din unitatea de învăţare d.

1 Adrian COSTACHE Florin IONIŢĂ M.N. LASCĂR Adrian SĂVOIU Limba şi literatura română Manual pentru clasa a X-a X. 2. 3 ARGUMENT Alcătuirea manualului de limba şi literatura română pentru clasa a X-a s-a realizat în funcţie de câteva criterii, asupra cărora programa insistă cu deosebire: accesibilitate, atractivitate şi valoare. Deşi majoritatea textelor literare selectate. Legătura cu familia s-a păstrat foarte bine timp de un an, apoi, după o scrisoare scurtă în care femeia îi anunţa că nu se simţea prea bine, nu au mai primit nici o veste. Soţul i-a scris vărului, dar nici acesta nu a răspuns. Au cerut ajutorul consulatului italian din Buenos Aires, dar nici aceştia nu au dat de urma femeii

Avea 23 de litere, Transcrie tabelul de mai jos în caiet și completează-l cu cifre romane. 7 1000 2 500 19 16 20 40 17 4 18 26. Alege variantele corecte de răspuns o serie de abstracte , psihologi Familia 4.3 - Exerciții de descoperire a cuvintelor formate prin Manualul (pp. 34 - 35), resurse digitale Observarea 1 lexicală 4.4 compunere Caietul elevului, sistematică a elevilor - Exerciții de identificare a termenilor din care sunt Ghidul profesorului, Aprecieri formate cuvintele compuse Cartea mea de gramatică - Exerciții. Avea 54 de ani, vârsta la care Bielorusia și alte state este un pas în direcția corectă (p. 537). Gorbaciov prefigura clar Uniunea Vamală Euroasiatică întemeiată deja acum de Putin. Acum este mult mai clar Sper să am un răspuns de la filosoful francez în această nedumerire a mea, citindu-i întreaga operă sau intrând.

Poate aruncați o privire de specialist, mie ca amator mi se pare că ar putea deveni un ATOM de calitate, dacă ar avea precizată și ceva bibliografie. Noroc că am previzualizat! Vă introdusesem pagina de discuții în categoriile Bosoni și Bozoni. De aceea am scos parantezele drepte. BlueMonday 7 ianuarie 2008 04:37 (EET A. Limba română (28 de puncte) 1. Transcrie, din text, o pereche de cuvinte aflate în relaţie de antonimie. 6 puncte 2. Explică rolul gramatical şi stilistic al virgulelor din construcţia Camus, Kafka, Sartre, Celine, Bacovia, Voronca, Rimbaud şi Valery. 8 puncte 3 Abia în 1846, englezul W.J. Thomas propune înlocuirea termenului de literatură populară și de antichități populare, cum fuseseră numite înainte aceste culegeri, cu acela de folk-lore (tezaure ale poporului/înțelepciune populară), termen pe care Eminescu nu l-a folosit niciodată, deși auzise de el. În general, chiar dacă avea.

Evaluare Națională Limbă și comunicar

Deci cam cade povestea că el scrie textele şi când vine cineva în vizită le trimite acasă unde,cineva le transcrie şi la postează. Au fost arestaţi care au avut de suferit pentru că au fost prinşi cu un telefon mobil. Pentru a posta atât de mult şi de prompt, Năstase avea nevoie de un aparat cu care să poată face ast Comentarii la I Paralipomena - 7. Posted: 02/03/2009 in I Paralipomena. Etichete: I Paralipomena, Ioan Traia, Ioan Usca, Vechiul Testament. 0. CAP. 7 - Urmaşii lui Isahar, ai lui Veniamin, ai lui Neftali, ai lui Manase, ai lui Efraim şi ai lui Aşer. 1: Fiii lui Isahar au fost patru: Tola, Fuva, Iaşub şi Şimron De la Coresi la Dosoftei şi de acolo mai departe, la Budai-Deleanu şi, în cele din urmă, la Eminescu, istoria poeziei noastre se confundă cu însuşi drumul pe care-1 străbate limba română, cu eşe­ curile şi biruinţele ei

(PDF) Clasa a V-a Clasa a V-a Monica - Academia

 1. ică, 23 mai 2021, orele 11:30. E o du
 2. Considerat astfel, comportamentul său faţă de Harap-Alb este însă ilogic. îl lasă în viaţă după ce-i smulsese, la fântână, jurământul de credinţă, căci nu de un rob avea el nevoie, ci de o nouă identitate, dar, odată ajuns la curtea împăratului Verde, încearcă să-1 ucidă, obligându-1 la munci peste măsură de.
 3. oritar cu 2% (PCC) s-a trezit că prin aceas­tă mișcare i s-a ma­jorat pon­derea la vreo 20%.Re­lația PCC-stat e mai complicată de­cât e relația între stat și Fondul Pro­prietatea, ca ac.
 4. 1. 2 E U G E N E V U Motoare de căutare sau cartea ca vietate simple note de lectură - din reviste româneşti şi străine - Editura RAFET. 3 Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României EVU, EUGEN Motoare de căutare sau cartea ca vietate / Eugen Evu Râmnicu Sărat : Rafet, 2012 ISBN. 4 E U G E N E V U Motoare de căutare sau cartea ca vietate simple note de lectură - din reviste.

(Pdf) Intrebări Intermediari În Asigurări/Angajat

(PDF) VATRA VECHE Darié Ducan - Academia